Efterlyst? (1/3)

Siden min allerførste fødselsdag har jeg hvert år modtaget et fint kort eller brev fra min faster. Siden jeg flyttede hjemmefra har jeg hvert år sendt fødselsdagskort til hende. Vi har også udvekslet julehilsner siden jeg fik egne familietraditioner. Hvert år kunne jeg være sikker: Det absolut fineste julekort i bunken – var fra faster.

Gennem min barndom – ja, hele mit liv har hun været der – altid med i billedet ved min families mærkedage og på søndags-visitter. Hendes mand døde da parret var unge nygifte og faster har levet som enke siden da, bortset fra et par korte perioder, hvor der har figureret en “onkel dit” eller “onkel dat”. Fasters mand udtrykte ofte, at han håbede aldrig at opleve hende blive voksen. Han hentydede til hendes pragtfulde lyse og legende sind. At han kun oplevede ganske få år med hende, inden han døde, er dobbelt tragisk.

Faster har gennem et langt (arbejds)liv knyttet mange venskaber, og nogle af vennerne bor nu i andre dele af verden. Alle sender vi hilsner til faster ved højtider og fra ferier. Især juleposten lander i løbet af december som ” fede klask” i fasters entre, og hun gemmer dem allesammen til selve den 24., som hun dog altid har foretrukket at fejre alene.

Faster har altid været en fin, spændende dame. Hun levede alene og helt anderledes end mig, som voksede op i en børnefamilie, selv har dannet en – og nu ser det ud til, at min søn er ved at stifte sin. Faster boede i byen (Aalborg) hvorimod vi som børnefamilie var flyttet lidt udenfor. Hun var et ikon i min barndom. Smart i tøjet og med sminke og neglelak på. Min (jævnaldrene) mor havde til sammenligning i samme periode ikke tid til så meget fjas og hårlak. Hun havde sin ægtemand og tre småpiger omkring sig.

  
(Ja, det måtte jo ske. Her viser Lupo sit ansigt: Bebsen til venstre) 🙂

Faster har arbejdet flere steder i Aalborg og var i en periode ansat på et af byens førende Hoteller, hvor hun tog mig (lille Lupo) med op på en etage så høj, at jeg kunne “røre himlen”. Det var også her faster blev fotograferet med en berømthed, hun kaldte Danny Kaye 🙂

Faster og jeg har nydt mange “tøseture” i årenes løb. I min barndom kunne turen gå til Karolinelund – som ung og voksen nød vi hyggelige shoppingture og cafeteria/cafèbesøg. Vi kunne også gå på kirkegården, hvor onkel er begravet, på (kunst)udstillinger – eller vi gik op i fasters lejlighed og drak te. Da jeg var lille, kaldte hun mig et helt særligt kælenavn, som hun senere lod ”gå i arv” til min søn!

Jeg har haft uforglemmelige stjernestunder med faster, men det har altid været brevene, der har bundet os sammen. Da så i dette forår mit fødselsdagsbrev til faster kom retur, blev der en smule uro i geledderne herhjemme. Den returnerede, uåbnede konvolut var fyldt med stempler og hilsner. En af beskederne var til mig (afsender) fra en kvinde med samme efternavn som faster, men bosiddende i en anden bydel. Kvinden skrev i sin hilsen, at hun havde været nabo til faster, men nu var flyttet og at brevet fejlagtigt var havnet hos hende.

Hvad er der sket? Hvorfor er faster ikke på sin adresse, hvor hun har boet hele mit (!) liv? Er hun flyttet? Er hun død? Hvorfor har jeg ikke fået besked? Hvornår har jeg sidst hørt fra hende?

…fortsættes

Dette indlæg blev udgivet i Familie. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Efterlyst? (1/3)

 1. Erik Hulegaard skriver:

  De minder, de minder. Hvis jeg var Lupo, have jeg forlængst checket op i folkeregisteret på “faster”; også så vi andre læsere i Garagen ikke skal få hjerteflimmer af spænding over, hvad der mon kunne være hændt en tidligere ansat på hotellet med de 16 etager ved Kildeparken.

  The Lupinettes alias de tre søstre dækker næsten for den herlige Renault 4CV, som kommentatoren havde som teknobil i drengeårene. Et eksempel blandt mange på fransk designkunst.

  Tak fordi læserne for første gang i Garagens flerårige historie ser Lupo en face ;-).

 2. Søren skriver:

  Lupo – tak for første del af en tredelt fin og spændende familieføljeton. Det virker indlysende, at det er din skønne fasters indflydelse, der har fået dig til at opsøge høje hoteller, fx Burj.
  Agatha Christie forsvandt i 1926, men blev opsporet 11 dage senere på et hotel under opdigtet navn. Mon du beretter tilsvarende om din faster i del 2, eller skal læserne holdes i spænding til del 3 ?
  Ihvertfald glæder jeg mig til at læse mere. Når tiden til julebreve igen kommer, håber jeg, at du kan bruge dette:
  http://ecard.ashland.edu/index.php?ecardYear=2004adm
  som jeg selv vil benytte på min blog til jul til mine få læsere, hvis jeg altså ikke er pist væk inden da 😀

 3. Søren skriver:

  Lupo – nu kan jeg for øvrigt se, at du allerede som lille æææælskede færdselstavler. De 50 km-tavler på billedet altså 😀

 4. lupo3l skriver:

  @Erik: Du må pænt vente på fortsættelsen 🙂 Selvfølgelig kender du hotellet ved Kildeparken. – The Lupinettes… Hihihi 😀 -med lille Lupos ansigt
  *forestiller sig lille Erik på sildebensparketten med en 4CV i sin barnehånd…*

  @Søren: Det er et fint julekort, jeg har prøveklikket på det 🙂 Ja, jeg synes det er fascinerende at komme i højden. Hvad bliver det næste mon? 🙂

 5. Sister Bonde skriver:

  Nååååå, hvor er du sød 🙂

 6. lupo3l skriver:

  @Sister Bonde: Taaaak 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *