En nats begivenheder på stenbroen:

“I nat havde en ondskabsfuld gruppe af mennesker med et tjæremaal slaget mit vindue ind og i stykker fra gaden, saa maalet ved slaget er faret langt ind i mit sovekammer og med tjære ganske overstænket gardiner, gulv og andet”

I vores gamle byhus, boede der i slutningen af 1700-tallet en højtstående embedsmand. Rapporten er skrevet af ham. Han boede her, hvor jeg nu sidder over 200 år efter bag selv samme vindue og har nattens begivenheder fra Ungdomshuset på Nørrebro kørende i baggrunden på fladskærmen, som måske hænger på netop den væg, hvor tjæremålet ramte for så mange år tilbage.

Dengang var det i forbindelse med en beslutning om, at et fremmed infanteriregiment skulle privat indkvarterets i byen.

Dette førte til utilfredshed blandt borgerne, og det gik blandt andet ud over “vores” hus.

Sig ikke, at gadeballade er noget nyt. For 200 år siden var der uro på grund af, at nogen skulle IND. I disse dage er der uro, fordi nogen er smidt UD…

Dette indlæg blev udgivet i Langt ude. Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til En nats begivenheder på stenbroen:

 1. Kent skriver:

  Ej hvor sjovt – måske ikke lige hærværket der blev begået, men at du sidder med en rapport, der er over 200 år gammel…. oven i købet omhandlende jeres, og også rapport-skriverens hus.

  Den kan jeg ikke stikke – det vildeste jeg kan hive frem fra servitutterne er; at vi ikke må holde svin, men til gengæld må vi gerne lav en tisse-rende i gården, bare den er afskærmet – ikke at vi har lyst til det 😉

 2. lupo3l skriver:

  Ja det er go’ underholdning at søge i de gamle bøger. 😉
  Servitutter? Så må du jo bare gå indenfor med din tisse-trang 🙂

 3. Kent skriver:

  He he – ja, det kan ikke være anderledes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *