Jul i den gamle garage anno 1981

JuleSne1981

(Lupos daværende garage, d. 24-12-1981)

På foranledning af et dejligt jule-eventyr mindes jeg (også) julen 1981. Vi her på garagen husker særligt denne jul, fordi vi fejrede en ganske bestemt familiebegivenhed den. 20 dec. dette år, som indbefattede et par (is)lagkager. Disse blev indtil det var tid for dessert, opbevaret ude i haven på fuglehusets snedækkede tag. …  Lupo har været i det analoge fotoalbum og konstateret, at der kom endnu mere sne den 24. dec i den lille gårdhave, hvor garagen stod dengang, og indeholdt en rød volvo 142 🙂 Lupo-manden fantaserede godtnok om en 164E, men man har jo lov at drømme.

Som altid giver Erik Hulegaards retorik anledning til reflektioner: Hvorfor holder vi jul som vi gør, med de familiemedlemmer, som nu engang er med? I vores familie har vi en ganske nøje tilrettelagt turnus, hvor værtsrollen juleaften går efter tur, ganske som rollen som vært ved årets julefrokost. Der medvirker fire husstande, og turen går efter alder, således at I år er det yngstebror, der står for frokosten og selve juleaften hygges der hos (sviger)forældre. Næste år det så Lupo(mandens) tur – (det er hans familie) til at huse alle til en frokost – og selve aftenen fejres på landet hos lillebror. Året efter holder vi jul i garagen og frokost hos mellemste bror.
Indviklet? Slet ikke (for os) men vi er klar over, at det jo måske kke varer ved. Der vokser små nye (familier) op i familien, og det er jo kun dejligt, hvis de får lyst til at fejre jul hos sig selv, og hvem ved? Måske får de lyst til at se os gamle

Traditioner er til for at brydes 😉

luposjtrae07.jpg

Med et billede fra et år, hvor det var vores turnus, ønsker vi en rigtig glædelig jul her fra Lupos garage! 

Dette indlæg blev udgivet i Familie, Fridage, Glade dage og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Jul i den gamle garage anno 1981

 1. Erik Hulegaard skriver:

  Snebilledet beviser for enhver, hvorfor julen 1981 huskes som ægte hvid jul. Julen byder bl.a. på traditioner, herunder de selskabelige. Turnus-ordningen forekommer fin, såfremt alle i Lupo-familiens cirkler er enige. Næste generations fremkomst giver med tiden nok en anderledes kompleks turnusplan, men så er det godt med et regneark til at styre det:-)
  Blogejerinde Lupo refererer venligt til mit (sande) juleeventyr. For forklaringens og fuldstændighedens skyld kan oplyses, at julemanden og nissepigen klædte om i høj sne under en motorvejrsfletning (ikke nisse-pigens!) i det nordlige Kbhvn tidligt om aftenen. Samtlige tidspunkter henover aftenen var timet af julemanden. Ligeledes kan adderes, at den rare bedstefar, der kørte kanen med de fire heste, kan genses ved at klikke på http://hulegaard.dk/dk_skuespiller.htm og derefter vælge den ældste af de fire!
  Smuk og vellykket juleaften samt juledage til Lupo og hendes cirkler og ikke at forglemme den dejlige Fifty-one!

 2. lupo3l skriver:

  @Erik: Sikke en svigerfar 🙂 Han synes som en finurlig og dejlig person. I det hjørne af din weblog har jeg endnu ikke været 🙂
  Ellers havde jeg jo regnet den ud, den med svigersønnen…

  Jeg vil give mig tid til at kikke i dine “4best” – men ikke i dag 😉 forstås?

  Husker du forøvrigt efterårs/vinterstormen det omtalte år? Jeg mindes at sidde (trygt) bag de store 70’er-panoramavinduer (hvori glasset gav sig) og kikke ud i den vindomsuste gårdhave, mens jeg lyttede til stormflodsvarsler fra Sønderjylland!

 3. Erik Hulegaard skriver:

  Lupo har juletravlt, men fik alligevel tid til et ægte sne-juleindlæg og diverse kommentar-posteringer midt i alle traditionerne.
  Websitet http://hulegaard.dk/ er jo en 24/7-funktion, så der skal nok blive tid til fordybning måske i 2008.
  Jeg erindrer faktisk IKKE den omtalte storm, måske fordi Frederiksberg (kommune i Storkøbenhavn) har en anderledes topografi end udvalgte matrikler i det vestlige Sønderjylland 🙂 !
  Derimod huskes tydeligt de to (hidtil eneste) orkaner (dec. 99 og jan. 05).

 4. lupo3l skriver:

  Hmm… min tidsangivelse omkring stormen var mildt sagt også en smule upræcis 🙂
  Jeg mener det var omkring den 18 nov. 1981, og den kan slåes op i vejr-almanakken 😉

 5. spunky skriver:

  hold da fast jeg skal ellers lige love for at der er blevet julet i den luposke garage her i december!!

  woooooooow 😉

 6. lupo3l skriver:

  Joe, vi har væred’ lidt omkring, da.
  Cypern, The “year-round-island” kan varmt anbefales 🙂

  Men den smukkeste julepynt var herhjemme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *