Det siver…

At et hus er oldgammelt, betyder ikke nødvendigvis, at det har sat sig som det skal. Vi har boet i et gammelt byhus i 4 sølle år, hele perioden med en knastør (vin)kælder.

Forleden stod den ene halvdel under vand – cirka i træskosålshøjde. Først troede vi, at det var vores ellers trofaste af-fugter, som havde svigtet os, og vi tilbragte en times tid med at søbe/suge vand op. Da vi kunne se en ende på dette fortagende, opdagede vi til vores skræk, at der fortsat kom vand ind ved foden af sokkelforstærkningen. Altså måtte vi udenfor for at finde årsagen… Derude var en rist (den eneste) grundigt stoppet af slam, blade, sand og -en pose!

Det var så resulteret i en mindre oversvømmelse omkring afløbet og da vandet ikke havde mulighed for at løbe væk,  måtte det nødvendigvis søge nedad. Endnu engang måtte vi erkende: Tyngdeloven vinder altid! Mere om det en anden gang 🙂

Lupo-manden måtte ud og blande mørtel/cement for i forbindelse med noget tv-opsætning havde kabelfyren boret en del i nærheden af soklen – med et par huller/revner til følge. Reparationen vil kun være midlertidig, vejret er for koldt og fugtigt til tørring og hærdning i disse dage. 

Her i garagen plejer vi ikke at være meget afhængig af vejret, men denne nat håbede vi for en gangs skyld på, at der ikke kom hverken regn eller frost. Frosten slap vi ikke for, der kom is på Lupomandens nødtørftige udglatning – og vi kan kun vente og se den næste regnbyge an, og håbe på, at problemet “bare” var den tilstoppede afløbsrist. 

*Tilbageblik: Samme sceneri skete på det mest ubelejligede tidspunkt for ca. tre uger siden, den aften vi skulle køre til lufthavnen for at rejse på vinterferie. Der stod en sø af vand i kælderen for første gang i den tid, vi har boet her. Vi tørrede grundigt op, konkluderede nogenlunde sikkert, at det nok var affugteren, der var stået af, og drog på ferie, lykkeligt uvidende om, at det jo nok også dengang var indtrængende regnvand.

Her er vi de lykkelige ejere af en (tør) kælder uden kloakrist, men må sande, at der også kan komme vand ind fra andre kilder, her gennem en nok over 1 meter tyk ældgammel mur. Nu kommer affugteren rigtignok på arbejde.

Imens vil vi heroppe drikke… vand. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Gør-det-selv, Ikke så smart og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Det siver…

 1. Erik Hulegaard skriver:

  http://ekstrabladet.dk/vrangen/article373373.ece – linket fortæller om noget andet, der også siver….på en anden måde.
  Husk derfor sygeforsikringen, inden the embarkation takes place 🙂

 2. lupo3l skriver:

  Tak for link, Erik. Sikke en historie. Godt, man ikke er overtroisk.
  Jeg går ind for en enddog meget høj hygiejne, når man sådan “er i samme båd”
  PÅ QM2 😉 er der gjort en hel del for at det skal være nemt at holde ex. håndhygiejnen højt. Der er opsat desinfiktions-gele-automater ved alle indgange til områder med mad. Men det kræver jo, at folk benytter dem. Det så også ud til, at personalet ombord var omhyggelige på dette område. Vi så jo dog ikke alt, og kunne derfor bare passe godt på os selv og dermed også vores med-passagerer.
  Vi havde emnet oppe i garagen forleden, hvorvidt vi skulle snuppe en tur “den anden vej over” med QM2, eller netop vælge at prøve det spritnye(nu mave-infektions-ramte) Queen Victoria. -Ska’ du med, Erik? 🙂

 3. Erik Hulegaard skriver:

  Jeg under af hele mit digitale kredsløb fru Lupo og hr. Lupo en ny dejlig tour med QM2 eller den desinficerede QV mod vest.
  QM2 – dette fantastiske skib, som jeg forelskede mig lidt i denne grå 1.august-dag i Hamburgs havn. Hendes afskedshorn i Elben dagen efter hørtes over store dele af Tysklands rigeste og næststørste by. Jeg hører stadigvæk hornet i mit indre…..
  – Nuvel, jeg vil nok – “by and large” – foretrække en tour med en freighter på et senere tidspunkt også “occidental”. Den er pre-scheduleret i min futura-agenda. Prisen er i samme niveau, men der er endnu ikke etableret WLAN i kahytten…. 🙁
  PS. Husk endelig Lupos blå-stribede matros-t-shirt, når de (efterhånden) slidte kufferter skal pakkes påny i 2008 🙂

 4. lupo3l skriver:

  Din fremtidige tour, Erik, lyder bestemt som en spændende og usædvanlig plan. Med eller uden internetforbindelse 🙂
  Angående den stribede, skulle jeg måske lade den ligge. Man skulle jo nødigt blive forvekslet med mandskabet 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *