KIC -Kunsthåndværk I Centrum

Denne begivenhed har længe været markeret i min digitale kalender.
Lørdag var dagen, hvor jeg trak Lupo-manden ud til bilen,
kørte omkring ældste tvangsarving, som gerne ville med, og styrede mod Ridehuset i Århus.  (Arvingen var klar: Nøgler og mobil. Både taske og pung var unødvendige. Man skulle nødig bule ud de forkerte steder, og man var jo ude med de gamle) 🙂

 

  
Ved keramikeren Jac Hansens  bord blev vi budt velkommen af en Bolchevik, som kunne “tages ved næsen, prøv selv” Normalt er keramik ikke liiige min “smag”, men denne dag blev jeg i høj grad indviet i, at “keramik” kan tage sig ud på rigtig mange måder, og med undertoner af humor, som ham her er mester i, kommer man langt. Med mig. 

 

 
Lone Borgen er keramiker og billedkunstner. Hun kombinerer stil og materialer på overraskende vis, og reagerer/provokerer således med blandt andet overføringsbilleder (!) og guld på keramik. Kitch eller kunst? I alle tilfælde morsomme og opsigtsvækkende ting, som hun frembringer på sit værksted “The Clay Pit” 😉  og som sidste år indbragte hende “KIC-prisen” for den bedste på udstillingen.
“En Århusiansk blomsterhandler” har udsmykket krukkerne i dagens anledning (Lupo-manden husker ikke navnet, og er nu belært om, at det altså er vigtigt at få sådan en oplysning med)
Lone Borgen har udstillet hos Erik Bering i “Bering House of Flowers” og andre steder i DK og udlandet.

 

 
Helena Hedegård signalerer med stikordene “Poetisk, Råt og Elegant” meget fint sine arbejder. Hendes “Egg-lamps” er smukke, men selvom Lupo-manden er erkendt lampe-fetichist 😉 -kunne han i dag modstå fristelsen. Det rustikke saltkar indeholder naturligvis groft salt og passer ind i en serie af køkkenkar.

Fortsættes 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Fridage og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til KIC -Kunsthåndværk I Centrum

  1. Erik Hulegaard skriver:

    Med det “illustrative QM2-touch” fører blogejeren læseren igennem et mini-look af keramikudstillingen i kulturhuset “Ridehuset” i Aarhus.
    Linket til stedet fortæller uindviede mere om konceptet – fint!

  2. lupo3l skriver:

    Tak for din venlige interesse, Erik. Der kommer mere fra samme kant 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *