Lupos juleSKOlender 23. december

Første gang drengen Christian Louboutin så en højhælet damesko – dét, der siden skulle blive hans personlige passion og varemærke som eksklusiv skomager – var på et forbudsskilt på et museum i Paris, hvor den unge Christian lod sig indprente, at høje damesko ikke var tilladt på de fine parketgulve. Et piktogram afbildede silhuetten af en sort damesko med en høj, tynd hæl, der var overstreget med en bred, rød streg. Billedet brændte sig ind på den unge Christians nethinde, han var grebet af en dyb fascination og undren – for hvorfor overhovedet forbyde et fænomen, der slet ikke fandtes?

Siden mødte han på gaden en kvinde iført de høje hæle og betaget af synet fulgte han ( i hælene på) kvinden i måbende undren: De høje hæle dikterede kvindens holdning og gjorde hendes gang til en elegant vuggende linedans.

I dag er Christian Louboutin blevet den fremmeste eksponent for eksklusive, højhælede damesko, der oser af erotik og (krævende) elegance. Sammen med Manolo Blanik (Lupos julekalender d. 13. og 14.) og Jimmy Shoo (Lupos julekalender d. 12.) udgør han i dag den næsten hellige treenighed  af uomgængelige skomagere, som forsyner skopassionerede kvinder verden over med de eftertragtede kultobjekter, der sætter kvindekroppen op på en eksklusiv piedestal.

 

Dagens quote:
Sko er ikke et tilbehør, de er en attribut
(Christan Louboutin)

Dette indlæg blev udgivet i Julekalender og tagget , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Lupos juleSKOlender 23. december

 1. Marina skriver:

  Rigtig dejlig jul til dig.

 2. Lizelotte skriver:

  Sikke nogle skønne sko!! Hvis jeg var en rig fashionista ville jeg have sådan et par lyserøde pailletsko… !

  Glædelig jul til dig, Lupo, og tak for din skønne skolender…

 3. lupo3l skriver:

  @Marina: Tak i lige måde, glædelig jul til den idérige badutspringer 🙂

  @Lizelotte: Glædelig jul til dig også 🙂 Min datter siger det samme: Hun er fashionista, men desværre ikke rig…
  Godt der findes Trendsales. Og Ebay. Og juleaften. Og forældre, der synes, det er synd for én 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *