En moderne tidsmaskine fra YouSee?

Tak for pause/spol tilbage-funktionen i YouSee ’s HD-boks

Uden den havde jeg aldrig fået overbevist Lupo-manden om, at der i Marie Antoinettes påklædningsværelse, som jo dog er dateret i syttenhundrede-halvfjerdserne, lå henslængt et par lyslilla Converse, som man tydeligt så i omklædnings-scenen cirka halvvejs inde i filmen om samme unge franske frue, som blev dronning i Frankrig som 19-årig (!)

Sofia Coppolas film om Marie Antoinette er for øvrigt rigtig flot (efter min mening). Den foregår i de oprindelige omgivelser og gemakker i Versailles. Dog synes jeg, at underlægningsmusikken er ganske upassende/alt for moderne. Hvis det er hensigten at blande moderne kultur men datidens ditto, er kompositionen for ulig. Nutiden er så glimtvis, at de førnævnte snickers virker særdeles “anbragte”  😉

Slutningen (på filmen og Fru Maries liv) er slet ikke med! Filmen ender med, at hun forlader slottet i (heste)vogn, og der er intet med af hendes fængselsophold eller hendes endeligt under guillotinen. Nu havde jeg ellers set frem til der hvor hun (efter sigende) træder bødlen over tæerne og siger “Undskyld”, som dermed blev hendes sidst ord. 😮

Dette indlæg blev udgivet i Langt ude og tagget , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til En moderne tidsmaskine fra YouSee?

 1. Tris skriver:

  Eiii Lupo. Underlægningsmusikken er da netop med til at gøre filme så genial, som den er… Selvom – Jeg manglede nu også det der “undskyld”. 🙂

 2. Tris skriver:

  Der mangler et ‘n’.

  Skide plaster!

 3. Morfar skriver:

  Jussis Hd boks styrer? Okay så

 4. lupo3l skriver:

  @Tris: Genial? Jeg tænkte nok, der var en dybere mening 😀

  @Morfar: Ja, morfar -bogstavelig talt.
  Med små skønhedsfejl må jeg desværre indrømme, at det gør den (styrer)

 5. Erik Hulegaard skriver:

  Den svensk-tyske Kirsten Dunst er muligvis det rette valg til hovedrollen. Filmen er ikke just kommentatorens smag, men derimod Versailles paladset er et “must”, såfremt blogejeren ikke har set det!

  Disse linier er indvævet i et glædeligt gensyn med blogejerens digitale pen; for en stund troede man(d), at Lupo havde skiftet livs-fokus og alligevel havde taget jobbet som senior-kahyts-(ikke)-jomfru hos Cunard grundet den laaaaaaaange pause ;-).

 6. lupo3l skriver:

  @Erik: Lupo har ikke skiftet. Lupo har set film 🙂

  Jeg indrømmer, at jeg på en tre ugers rundtur (i Tyskland, Frankrig og Benelux) har opholdt mig i Versailles og kørt forbi Solkongens sommehus 🙂 uden at gå indenfor. (Jeg er ikke den eneste. Lupo-manden har gjort det adskillige gange. Vi har begge “interiøret” tilgode)
  På nævnte rundrejse (i Lupo’en) var vi ankommet til Paris en dag for tidligt i forhold til hotel-reservationen. Derfor valgte vi at overnatte i Versailles, som trods alt var mindre booket op end “hovedstaden”
  Det blev dyrt, skulle jeg hilse og sige. Der var plads på ét af de hoteller, hvor morgenmaden ikke er inkluderet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *