Rejsebrev 1 Malta: Nedtur i tre timer+

Vi valgte at bruge dette års restferie på en chartertur til Malta. I lufthavnen konstaterede vi, at det er mere end 10 år siden, vi har rejst på denne måde. Man kan nyde, at (næsten) alt bliver ordnet for én og på destinationen taler guiderne dansk. Til dem har man også ubetinget brokke-ret (!) når hvis noget går galt, og de hjælper gerne med gæsternes vanskeligheder. Selv ting, som de faktisk ikke har ansvar for (erfarer vi senere, da vi får tekniske problemer med vores lejede bil) 
I de senere år, har vi været på “egen hånd” i ferier og sætter stor pris på at være det, men denne form (charter) er ikke at kimse ad, når ens førsteprioritet er afslapning. De fleste praktiske ting slipper man for, og på Malta kan man desuden klare sig på engelsk.

Billund lufthavn. Kaffe og kage
Ferien begynder i lufthavnen. Jeg ynder at komme i rigtig god tid (når det kan lade sig gøre) og ustresset iagttage livet i hallerne. Lupo-manden blev sendt efter kaffe: To kopper – og lidt sødt – det  kunne vel blive højst en halvtredser 😉 Indrømmet: Kagerne var lækre. Og med creme fraiche. Men det var immervæk en selvhenter. Langt væk.  

 

Rom & ColaPriser på drinks i fly

Skyet over alperneLandingsbanen
(der kan klikkes på billederne)

Om bord er prisene toldfri? Jo, det er sikkert okay at betale Kr. 49,00 for en drink, venligt serveret på éns plads i en bar, der bevæger sig med 800 Km i timen i 9,5 kilometers højde og (for det meste) med en fantastisk udsigt (her alperne) og minus 55 grader udenfor- men at kalde en dåse-SchweppesTonic, en (4cl) plastikflaske gin og et tomt plastik-krus for en “Bombay Sapphire” er at strække den 🙂 Pinden, der er anbragt i kruset? Den er beregnet til at vælte indholdet ud over sig selv eller nærmeste nabo på den knebne plads. Det er u-undgåeligt, og den bør straks fjernes.
Imidlertid hyggede os vældigt. Vi nyder som regel flytransport, om den varer tre, fire -eller otte timer.
På Malta kom flyet ret skævt ind på den ellers så fine, ny-asfalterede landevej…
Snydt… -vi er allerede landet og kører her til ankomsthallen.
Her mødte vi “charter-konceptet” idet vi blev budt velkommen til Malta (på dansk) og venligt henvist til bussen, som skulle fragte os det sidste stykke vej.  

Tilkøb - blandt andet
Alle luxus-tilkøb var gjort hjemmefra, såsom at køleskabet var (nogenlunde) fyldt ved ankomsten, så jeg og dermed min bedrende ryg kunne forkæles og heles. Det indbefattede også badekåbe(r), moderniseret og nyrenoveret bungalow og en daglig avis 😉 Desuden var der bestilt halvpension. Frokosten skulle Lupo-manden sørge for, i byen eller “hjemme” i gårdhaven.

Næsten som derhjemmeTaghave
Vin, blomster, chips og frugt bød os velkommen. Jeg kunne ikke dy mig for i mørket at smutte op i taghaven og nyde synet over byens lys. Lupo-manden synes åbenbart udsigten var udmærket derfra, hvor han stod 😀

 

Maltas The TimesScore-natmad
Dagens avis var kommet. Det viste sig, at vi var landet midt i en krise mellem Malta og Italien, omhandlende over 100 afrikanske bådflygtninge, som et tyrkisk fragtskib havde samlet op i Middelhavet. Maltas regering mente, at skibet skulle bringes til nærmeste sikre havn, som er den Italienske ø Lampedusa (40 (sø)mil væk). Italienerne mente derimod, at da flygtningene var opsamlet i Maltesisk farvand, skulle de bringes til Malta
(114 (sø)mil væk) Mens landene forsøgte at løse krisen, døde der mennesker ombord på fragtskibet. Vi fulgte sagen.  
-Jeg blev scoret (!) med natmad – serveret udenfor: Lokal ost fra naboøen Gozo og dejlige tomater på lunede brød.

 

Aaahhh... Kaffe
Neskaffen (indenfor) var ganske udmærket med et voksent stykke chokolade til.
Nu glædede vi os til både at slappe af og også udforske landet lidt.
I næste rejsebrev: Lidt om det “strålende” vejr på Malta.

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Rejsebreve Malta 09 og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Rejsebrev 1 Malta: Nedtur i tre timer+

 1. anjoe skriver:

  Du skulle starteligt ha’ bedt os læsere om at spænde sikkerhedsbæltet, for de højtflyvende priser fik mig til at ryge frem mod skærmen, sikker på at ha’ læst galt 😉

  Hvor passagerer skal betale dyrt for overvægt bagagemæssigt (og vel snart ditto for personlig fylde), så har selskabet der da forlangt overpris for mindrevægtige produkter. Hold da helt ferie… 15 cl tonic, 50 g peanuts, små glas rød- eller hvidvin, de små flasker sprut halløjsa!

  Hvad kostede det Jer at fotografere alperne *LOL*

  Spøg til side – glæder mig til næste afsnit; tror lige at jeg vil finde en paraply frem???

 2. Morfar skriver:

  Jeg forstår godt Lupomanden 😉

 3. Erik Hulegaard skriver:

  Lufthavnsfakturaen udviser røver-priser. Måske fordi servitricens navn er “Flint”; hun er sikkert “langt ude” i familie med den navnkundige sørøverkaptajn Flint :-).

  Som sædvanlig i Lupo´s rejsebeskrivelser er der tyngde på de kulinariske oplevelser. Ligeledes muligheder for forstørrelser, undtagen hr. Lupo´s aftenbillede af garagens ejer(inde); som sædvanlig set “backstage” ;-).

  Man(d) glæder sig – som tidligere Malta-rejsende – til at gense diverse….

  PS. Off topic: Tænkte på Lupo igår, da det snart 80-årige bronze-familie-navneskilt i hulegaard.dk blev pudset ;-)!

 4. lupo3l skriver:

  @anjoe: Du gætter (desværre) rigtigt, dér til sidst…

 5. lupo3l skriver:

  @Morfar: Jaja… I to 😉
  *wink*

 6. lupo3l skriver:

  @Erik: At den opstigende Lupo ikke kan klikkes på, er med fuldt overlæg. Hvorfor forstørre noget, jeg har brugt næsten to år på at formindske?
  -Måske sku’ man pudse messing i weekenden. Turisterne kan jo dukke op nårsomhelst og min hoveddør har før været motiv 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *