Rejsebrev Dubai Nr. 5: Shop till you drop

37 grader i skyggen
Ved det store shopping-center Manar Mall i byen Ras-al-Khaimah er omgivelserne (typisk for landet) meget fine. Se bare her ude på terrassen og i det nydelige anlæg ved blandt andet Starbucks Cafe. Havde det været i Danmark havde her været “sort af mennesker” Her er sol, læ, rent og pænt, fine store springvand i nærheden, havudsigt og venlig servering. Men desværre er her alt for varmt til et (længere) ophold. Der er en grund til, at denne (påske)uge var den sidste uge for i år, at rejsebureauet arrangerer ture til Emiraterne. Efter påske vil temperaturen herovre være stadig stigende – helt indtil den når langt over 40 grader, og det er nok for hedt for de fleste (skandinavere) at feriere i. 
Vi søgte indenfor til den “air-conditionerede by”

Torvet i Manar Mall
Ahhhh….  (Ja. . .  vi var på Starbucks ;-/)
Men vi prøvede altså de lokale coffeshops. Det var IKKE kaffe! 

 

McD-Emi
Lupo synes, logo’et virker bekendt, men hvad er det, der står?
Vi prøvede en menu (ups) som dog var ganske billig, godt 20 Kr. for en stor menu, men (som i resten af verden under de gyldne buer) 
lignede den ikke det på billederne. 

Dagens shopping
Nu skulle der omsættes Dirham’er! (= 1,4 kr.) Der blev indkøbt sko (også til Lupomanden), tasker (også til pigerne), smykker og sommertøj. Kufferten til venstre (!) var en nødvendig investering. Den skulle (som ny håndbagage) fragte det indkøbte hjem. Og vi havde egentlig ikke tænkt os at købe noget… 🙂

Dessertkage
Efter indkøb var der en undskyldning for at nyde et stykke 7-lags-lagkage på hotellet. I Emiraterne har man ikke tradition for at spise is, (den ville jo straks smelte) 🙂 og vi kom omkring kun ganske få is-skilte i løbet af ferien. Derimod var der kager i alle afskygninger, krydrede og meget søde.  Jeg spiser ikke kager til hverdag, men dette var ferie – og man har vel et princip for at fravige det – bare lidt 😉 

 Retning mod Mekka
På hotelværelset er man aldrig i tvivl om, i hvilken retning (bede)tæppet
skal udbredes.

Lupo bartender
Umiddelbart under pilen (ups) skænker jeg gavmildt drinks op. Det er helt lovligt at indtage alkohol, som man selv har medbragt på hotelværelset. Det er faktisk tilladt at indføre 4 (fire!) liter spiritus pr næse til de fleste Emirater.

Udsigt til Moske
Med denne smukke aftenudsigt fra hotelværelset til den nærliggende Moske, nyder vi vores drink.
Lupo skammer sig måske (bare lidt). . . tilgivet?

 DSC_2509
Udsigten lidt øst for Moskéen er hen over bugten. Den blev nydt  hele døgnet.

Araberne går ikke. Næsten alle familier har bil – mange har to – taxi benyttes meget og er billige. Prisen er ca.  20 % af hvad vi giver i Danmark. Man opholder sig inden døre (eller i skyggen) om dagen. Men man vil ville venlighed overfor turisterne, som jo for manges vedkommende gerne vil  tilbagelægge en travetur i ferien. Derfor har man i Ras-al-Khaimah, hvor vi boede, for kun 3 måneder siden anlagt et mægtigt fortov/promenade langs floden: “Er det et fortov, de vil ha? Ingen problem. Så byggervi da ét – 6 kilometer langt – ind til byen. Lad dem da endelig langs floden, hvis det er det, de gerne vil”
Lupo ville ikke 🙂

At det er alt for langt at spadsere i op mod 50 graders varme i højsommeren , må turisterne selv erfare 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Rejsebreve Dubai 10 og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Rejsebrev Dubai Nr. 5: Shop till you drop

 1. Morfar skriver:

  Vildt at man kan få McD alle steder.

  *w* :o)

 2. Erik Hulegaard skriver:

  3 forhold hæfter kommentatoren sig ved i dette indlæg:

  1) hr. Lupos fotografiske kvaliteter især med de to nederste aftenbilleder.

  2) Lupos nye brillestel (ihvertfald siden sidste billede)

  3) Den nyindkøbte ekstra kuffert med kuffertmærket “Powershopping” rummer alskens sko og pynteudstyr til 2 feminine Lupo-generationer m.fl. feminaer i familien samt sko til hr. Lupo.

  Men hvad med tvangsarvingen med den kunstige intelligens? Fik han ikke bare en lille memory-stick til 1Tb i den taxfree eller….og hvad med Fifty-one? Ikke at kommentatoren på nogen skal blande sig, men….. 😉

 3. lupo3l skriver:

  Ja tak 🙂 Morfar

  @Erik: Tak, tak. Det glæder mig, at du kan lide billederne.
  Og brillestel, jo jeg har gerne et par stykker at skifte med. Jeg plejer at sige til Lupo-manden, at det ikke er smart at lægge sine briller fra sig i en stol. Ej heller at sætte sig på et bord – når det er dér jeg har lagt mine 😉

  Yngste? Men han havde jo bilen i tre uger!
  -Bare rolig – der var isenkram til ham 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *