QM2 i Danmark! Rejsebrev nr. 1: Hamburg


I begyndelsen af maj måned i år var jeg med Lupo-manden på krydstogt med Queen Mary 2. Turen var en julegave til ham fra mig og jeg havde været så fræk at bestille to biletter. Vi startede i Hamburg, hvortil QM2 ville ankomme ved Verdens Største Havnefest OG på “QM2-dag” – ved midnatstid. Vi havde booket en enkelt overnatning på dette centrale, prisbillige hyggelige og absolut anbefalelsesværdige Hotel “Norddeutscher Hof”
Således håbede vi på at kunne stå på den kilometerlange havnekaj og se, når HUN ganske langsomt med en længde på 345 meter ville glide forbi os stående på St. Pauli Landungsbrücken for lidt senere at lægge til ved Hamburg Cruise Center -altsammen under stor festivitas. Byen Hamburg er vild med skibet og har “adopteret” Queen Mary 2.


Den kolde “aftenbuffet for to” med et sortiment af tyske øl, var indkøbt i det nærliggende “Nahkauf” hvor alt (spiseligt) kunne erhverves. Derimod intet andet. Da jeg ville købe en kniv (en-gangs, til at smøre med) erfarede jeg, at det ikke var i sortimentet. Dog kunne jeg købe en ske (!) hvis jeg også købte den medfølgende halve liter (uhmmmm) is 🙂
At dumme mig igen nåede jeg også, da jeg et øjeblik glemte at vi var udenlands, og foreslog at vi prøvede supermarkedets Valnødde- øl (!)
Ups – öl
Næste dag forventede jeg en helt anderledes luksuriøs aftensmad 😉


På vej ned i U-bahn, der skulle føre os til havnefesten, kom vi forbi dette STORE reklameskilt. Lupo-manden bemærkede, da vi var havde passeret: “Hvad mon den skulle reklamere for?”
Målgruppen kan således ikke være det mandlige køn. Lupo-manden så slet ikke produktet i forbifarten. (Vi måtte gå tilbage, jeg havde set det)
Tsk, tsk…


I byen og til havnefesten var der massiv underholdning.
Her HENRI Nannen Preis – et special-event ved teateret, hvor journalister nomineres til (og modtager) priser i diverse kategorier. Lupo “kigger et øjeblik” på det fantastiske setup 🙂
Foto: Indgangen til “Deutschen Schauspielhaus in Hamburg”  hvor HENRI skulle foregå.


Efter en bragende festlig (men kold) ankomst af QM2 måtte Lupo putte sig på en café på St. Pauli Landungsbrücken. Vores kamera var desværre ikke helt korrekt indstillet (Lupo-manden tager skylden: “Lampefeber”) til at forevige selve ankomsten perfekt. Der er billeder, men han vil ikke vise dem her 🙂
Det retfærdiggør jo bare en QM2-Hamborg-tur til.
Eventuelt den 16. august 2010, som også er QM2-dag 🙂


Glühwein var det foretrukne at varme sig på. Herefter gik turen mod hotellet sammen med tusindvis af andre festdeltagere som skulle hjem (ellere videre i byen), idet havnefestens sidste indslag denne aften netop var Queen Mary’s ankomst. Grundet det immer grundige tyske Polizei, gik denne del af festen stille og roligt og her var plads til alle
-også et modent nu-spændt-på-turen par fra Danmark.


Næste morgen på hotellet vandt vi morgenbufféen: “Den, der forlader morgenmadsrestauranten med den mest fyldte affaldsbøtte på bordet, har vundet”
Nu var det tid til at finde QM2…! Efter en fuldstændig perfekt indtjekning kunne vi gå om bord på HENDE (igen)
I 2007 krydsede vi Atlanterhavet fra New York til Hamborg
-En fantastisk tur, og vi havde nu i sinde at opsøge/gentage succesen.
På billedet iagttages (fra dækket på Queen Mary 2) anlægsarbejdet ved Hamborgs nye “Hafen-City” – Lupo glæder sig til afgang med kurs mod Oslo og Helsingør og retur til Hamborg.


Shh…. Lupo studerer næste dags program.

Update: Så lærte hun også noget i dag: Lupo har en Umlautknap! [Red.]

Dette indlæg blev udgivet i Rejsebreve QM2 i DK 10 og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til QM2 i Danmark! Rejsebrev nr. 1: Hamburg

 1. Morfar skriver:

  glæder mig til at læse mere og tak for rejsebrevsstøtten *kliks*

 2. lupo3l skriver:

  Glæd dig bare, Morfar! I morgen (senere i dag) kan du læse om en skæv Opera i Norge og (se et billede af en) øl med skum 😉

  (wink)

 3. Søren skriver:

  Lupo – Flot rejsebrev du har skrevet. Jeg har aldrig selv været i Hamburg. Jeg kan læse, at I eventuelt skal dertil igen den 16 . august i år. Hvis det har interesse, har udstilingen “Faraoens Skatte” åbent til 29. august:

  http://www.tut-ausstellung.com/

  Den handler om, at det er 3.333 år siden den hemmelighedsfulde farao Tutankhamon døde, men facinationen af ham lever endnu. Dette forstår man til fulde efter at have set gravkammeret med faraoens gyldne kiste, de kunstfærdige vægmalerier og selve mumien dækket af en skræmmende smuk dødsmaske.

  Alt dette har jeg ikke selv fundet på. Det er netop læst i ugebladet Søndag nr. 26 ! 🙂 !

 4. lupo3l skriver:

  @Søren: Egypten er spændende. Og man (gen)kender jo den karakteristiske maske, der.
  Min ældste har studeret historie, og vi var sammen på Det Egyptiske Museum i Berlin for nogle år siden. Ganz Interessant 🙂
  Måske skal vi kigge til den fascinerende Farao, der sidst på sommeren 🙂 Tak for tippet, Søren.

  -og tak for roserne til mit rejsebrev 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *