Vin(drue)høst i garagen


Yngste tvangsarving er flyttet til domkirkebyen og er samtidig blevet “ufrivillig” bonde (vin-bonde) Mens hans hus stadig stod tomt, var der med nattefrostvarsel stor risiko for, at vindruerne gik til, inden han selv kom til byen :O Derfor cyklede jeg en aften over for at redde hans og kærestens høst.


Ja, jeg orkede (kun) at plukke/klippe en vask-fuld. Det var dælme is-koldt for fingrene.
Men hjem til garagen kom de da med hjælp fra “Kildemoes”  og der blev skyllet og nippet.


En bakkefuld kom direkte i fryseren. De skal bruges frosne som pynt i velkomstdrinks til de unges kandidat-fest senere på året.


Jeg har levet et lykkeligt familieliv i … mere end 30 år UDEN at have lavet saft én eneste gang. Saftcentrifugen! tænkte jeg – og pressede lystigt juice af klaserne. Men lækker var den absolut ikke, juicen. Se i gryden, hvortil Lupo-manden (som jeg havde tilkaldt) omhældte den øllebrødslignende substans. og sagde “Det skal koges op og skummes! Det har jeg set min mor og mormor gøre” 🙂 Han var i tankerne tilbage i sin mor(mors) køkken, kogte nu juicen og skummede den – Duften fra barndommens sensommerkøkken blev nu den helt rigtige. Nu mindedes jeg også, at min mor plejede at lave et saftstativ i form af et udspændt klæde over en omvendt taburet. Det måtte kunne gendannes i et moderne garagekøkken!


Som sagt så gjort – og sikke en forskel fra brun grødfarve til fin, klar saft.

En hengemt juice plastflaske blev skyllet med Gin (!) -vores mor brugte vist Atamon, men det lagerføres ikke i garagen – og aftenens høst blev én liter koncentreret saft, en fyldt isterningpose og bakken med de løse klaser. Velkommen til byen!

Dette indlæg blev udgivet i Gør-det-selv, Mam!. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Vin(drue)høst i garagen

  1. Erik Hulegaard skriver:

    Det er godt at kunne tilkalde hr. Lupo, når safterne stiger……

  2. lupo3l skriver:

    Skal du være fræk? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *