Overskiltning. Og under-

Fornylig besøgte jeg en uddannelsesinstitution. Jeg havde ikke været der før, og søgte efter et skilt, som kunne vise mig hvor informationen/receptionen var beliggende. 
Intet skilt.
Ej heller nogen information om, hvilke arrangementer der var på stedet den pågældende dag og i hvilket lokale, så jeg evenuelt selv kunne finde vej. Niks. Efter nogen søgning i den store hall, fik jeg dog øje på et lille, transparent klistermærke på en rude: 
“Reception”
Jeg gik derind for at spørge mig for, og nævnte problemet med den manglende information til husets gæster ved indgangen. Receptionisten: “Men her på vinduet er da et skilt”!
Ja, det kunne jeg godt se, men det ser man jo først, når man lissom har fundet kontoret, ikke? Jeg kunne godt have brugt en vejviser ved indgangen. De ellers søde piger i receptionen informerede mig om, at der med vilje ikke er sat skærme/skilte op, fordi man ikke ønsker informationsforurening (!)
Nåeh… derfor.
På min tur rundt i den store fine foyer, talte jeg ellers ikke mindre end 32 (toogtredive) skilte med “rygning forbudt. der henvises til ryge-gården” Ryge-gården var der til gengæld ikke skiltet til. Man lugter sig nok frem.
Tsk.

Dette indlæg blev udgivet i Lupo sjælden harm. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Overskiltning. Og under-

 1. Søren skriver:

  Der er da et misforhold, mellem skiltning til information i forhold til skiltning om rygning forbudt, der vil noget. Det kan ikke kaldes gæstevenligt.

  Jeg har lavet et lille forsøg på signspotting.com. Ved at søge på ”information” kom der 3 skilte frem – en søgning på ”smoking” medførte 10 skilte og en søgning på ”no smoking” resulterede i 4 skilte.

  Det kan så ikke bruges til andet end at konstatere, at ordet ”information” på et skilt ikke hører til blandt de mest fotograferede.

  Søges der derimod på ”parking” dukker der 33 skilte op. Noget der er meget sjovt ved siden signspotting.com er at klikke på ”World Map” – på kortet kan du så klikke på de steder, som du ønsker at se skilte fra 🙂

  Informationsforurening – ha!

 2. lupo3l skriver:

  Det er lige præcis essensen i mit indlæg, Søren!
  Mange tak for kommentaren 🙂

  Sjovt med signspotting 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *