Staten Island – Nr 6

(15. juli 2007)

morgenbagell3l.jpg

Jeg havde sat mig for at spise på en Diners, hvor “damen” kommer og tilbyder en opfyldning fra kaffekolben med replikken: “More coffee?”,  så her sidder jeg med min morgenmad bestående af bagel, laks, rå løg, syltede chilipebre, grapejuice og kaffe. – Jeg havde bestilt “Full set”- uden at vide hvad det var 🙂

Der blev fyldt op 😀 

(Frontier’s, 593 Third Avenue) “A quick bite for a good buck” 

statenisland1_3l.jpg

Vi ville ud på landet. Færgen fra Manhattan til Staten Island er gratis. Det tilbud benyttede vi os af.

statenisland_manhattan_3l.jpg

Det er fint at se byens skyline herudefra.

statenisland2_3l.jpg

Nu var det spændende, hvad øen kunne byde på. Det er herovre, rigtig mange New Yorkere bor – og pendler på job herfra med færgen eller via Verrazano-Narrows Broen, som dog kun har forbundet øen med New York siden 1964.

bayterrace_staten-island1_3l.jpg 

Fra færgehavnen tog vi Staten Island Railroad videre ind på øen. Små sovebyer ligger langs det 22 km lange spor. Vi troede, vi stod af ved vandet i en tilfældig by (Bay Terrace) og her spadserede vi en tur ad de stille villaveje. Det var en søndag, der var meget varmt, stille og nydeligt, men ingen Bugt. Det eneste vand i nærheden var det i vores drikkeflasker. Vi vendte (varme) tilbage til stationen, for at køre retur til færgehavnen.

bayterrace_staten-island2_3l.jpg 

Som der siges i “Sex and the city”: Herovre på Staten Island er der som at komme til Østtyskland. Musikken er old, og det er tilladt at ryge overalt…

statueofliberty_staten-island_3l.jpg

På sejlturen tilbage havde vi udsigt til The Statue of Liberty. Vi foretrak at lade dette være det nærmeste, vi kom på Gudinden.

På færgen overhørte Lupo en “mande-snak” mellem tre unge fyre, som var overbeviste om, at de var eneste danskere ombord. Snakken gik ud på, hvorvidt og hvordan en moden kvinde skulle tages, første gang man var sammen med “sådan en” /Direkte refereret: Det skal være i nummeren, sådan kan de li’ det! /referat slut. *Røøøøøøødme*

Jeg har fortrudt, at jeg ikke drejede mig 90 grader og spurgte, om det var noget, de havde erfaring med… 😉

etfrisktpust3l.jpg

Turen går til New York – Siderne om Downtown Manhattan studeres grundigt.

subl3l.jpg

På trods af at vi har haft en “Subway” i hjembyen i flere år, har vi faktisk aldrig spist der. I New York droppede vi ind på en. Den kan varmt anbefales til frokost. Vi delte en “foot-long” model.  Hehe – Lupo-manden skulede, om det nu var ekspedientens fødder, der var målestokken. 🙂

uspolicecar3l.jpg

Vi blev omdirigeret en smule på grund af ændringer i den “anden Subways” køreplan, (der udføres ofte større vedligeholdelsesarbejde i week-enden) -og kom tilfældigvis forbi Politimuseet. Her er gratis adgang og aldrende modeller på gaden som trækplaster. Her må vi være tilbage i 1980’erne 🙂

paanattesjov_kl23_3l.jpg

Vi vovede os ud efter mørkets frembrud i en meget lun sommernat. Gaden var næsten som derhjemme, men måske lidt bredere 😉 Sjovt nok vælger de fleste en gul bil. 😀

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Rejsebreve New York 07 og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Staten Island – Nr 6

  1. Erik Hulegaard skriver:

    Da jeg kender Lupo-quindens sproglige talenter, skal anmodes om, at “Verrazano-Narrows Bridge” korrigeres. Det er helt forståeligt, at fru Lupo bliver distraheret af den let umodne mandesnak på den ikke særlig kønne, men effektive SI-færge.

  2. lupo3l skriver:

    @Erik: Du har helt ret. Jeg var blevet lidt konfus dér og brugte for mange bogstaver. Det er rettet nu. SI-færgene er effektive. Det er helt utroligt, hvor hurtigt de kan laste og losse hundredevis af passagerer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *