Lupo 3 – 2 – 1 – Oder was?

VW Lupo3L, som står i Lupos garage, fabrikeres ikke mere.

Men: 

Folkevogn vil igen sende en bil, der kan køre 100 kilometer på tre liter brændstof, på markedet.

Også en prototype, som kører 100 kilometer på én liter brændstof, skal tilbage.

I et interview skælder bestyrelsesformanden for VW-koncernen, Ferdinand Piëch, ud på den direktør, der efterfulgte ham, Bernd Pischetsrieder:

“Opgaven var klar, da jeg forlod chefstolen: Udviklingen af 1-liters-bilen skulle forsættes, og 3-liters-bilen skulle bibeholdes. Begge dele har min efterfølger indstillet” siger den magtfulde mand, Ferdinand P.

En 1-litersbil kan køre 100 km på bare én liter brændstof. At det kan lade sig gøre rent teknisk, viste Ferdinand P. allerede i 2002, hvor han kørte 100 km i en specialudviklet VW på bare 0,89 liter brændstof (!)

Bernd Pischetsrieder er fyret fra VW. Efterfølgeren er Martin Winterkorn, og det skal gå meget galt hvis han ikke genopretter VW-koncernens småbilsprojekt, som blev indstillet dengang i 2005.

Kilde: Ingeniøren 

Håbet er Lupo-rødt: Hvis vores 3L model bliver for STOR til den skrumpende ejerinde, er der mulighed for at udskifte med en endnu mindre 1L?

Bonus-info:

VW – Èn, man kikker efter 😉

Ejere af Danmarks trediemest solgte bil er generelt glade for deres VW, og de er villige til at betale ekstra for at være miljørigtige på landevejen. Samtidig vurderer de deres bil til at have en god gensalgsværdi. VW er det mærke, som næstflest – hver ottende – ejere af andre bilmærker – ville vælge, hvis de var tvunget til at skifte bilmærke.

Kilde: Motor, dec. 2007

Dette indlæg blev udgivet i Lupo anbefaler, Teknik... og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *