Kongen?

Dagen er reddet når Rasmus på 4 år ifører sig en lille grøn stump af en kappe/kåbe (med guldkant), som bogstavelig talt kun dækker det øverste af hans ryg, og med overbevisning i stemmen udbryder: Ingen kan kende mig! 😀

Dette indlæg blev udgivet i Aha? Lupo har hørt..., Hehe.... Bogmærk permalinket.

3 kommentarer til Kongen?

 1. Erik Hulegaard skriver:

  Jeg er sikker på, at det sædvanlige besøgs-segment på denne blog kan forestille sig den dejlige 4-årige dreng, der leger en ny personlighed 🙂
  Jeg er også sikker på, at de færreste af bloggens segment kender “Kongen” i maritim forstand. Enhver færge-elsker kender ordet og begrebet “Kongen”. Den 16.december 1954 afleverede det hæderkronede Helsingør Skibsværft færgen Kong Frederik d. IX til DSB. Det var og blev den smukkeste af alle færgerne i DSBs mangeårige flåde.
  Sine sidste år var færgen (færge-)museum i Nyborg, indtil regnskabets bundlinie stoppede dette projekt. Kong Frederik d. IX s sidste tur var – dybt beklageligvis – til ophugning på en af “asbest-strandene” i Indien.
  “Kongen” er stadig at betragte i model-udgave på Danmarks Jernbanemuseum i Odense (ved stationen).
  En dag vil lille Rasmus være stor nok til at besøge dette museum, som alle raske drenge skal se. På turen rundt med sin voksne ledsager vil han standse ved en montre, hvis indhold viser Danmarks smukkeste “Konge”.
  “Ingen kan kende mig – jeg har ingen guldkant” siger den rare færge til Rasmus. “Du glemmes aldrig..tænker vi andre 🙂 “

 2. lupo3l skriver:

  Hvor er det herligt at kunne inspirere til så lærerig en kommentar 🙂
  Erik, nu skriver du ikke hvor længe “Kongen” opererede, men mon ikke der er en chance for at også jeg kan have været passager? Dog nok desværre uden at sætte pris på den smukke Konge -på grund af at mine interesseområder dengang var helt andre steder? 😉
  På Jernbanemuseet har vi været flere gange. For nogle år siden vandt sønnike en tegnekonkurrence (ved DSB) hvor førstepræmien var en togtur til Odense (jernbanemuseum) Han havde ikke været der før, og havde langt hellere set en walk-man (som de to andre vindere fik) i præmieposen.
  PS: Han var dog rigtig godt tilfreds med dagens forløb, da den oprandt.

 3. Erik Hulegaard skriver:

  Såfremt fru Lupo – iklædt stribet matros-t-shirt – skulle kende nogen, der var yderligere interesseret i den gamle, nu ophuggede færge, kendt som “Kongen” – den smukkeste af dem alle, da:

  1) http://www.hulegaard.dk/kongfrederikix.htm
  2) Klik eventuelt på links på midten

  Herefter skulle “kundskabs-tørsten” være slukket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *