Århus Universitet

Århus Universitet
En del af weekenden blev tilbragt hos ældste tvangsarving i Smilets By 🙂
Hun rundviste os blandt andet i og omkring de smukke bygninger, hvor det meste er studietiden er tilbragt. Hun har været så heldig i forløbet, at et semester kunne tages i udlandet og ligeledes praktikken. Det indfriede til fulde de internationale studieambitioner hos arvingen. Specialet handler (nok også derfor) om netop en politik/konflikt(løsning), som hun har befundet sig i som (gæste)borger i det pågældende land.

C. F. Møller
Tre arkitekter står bag den flotte universitetsby. Povl Stegmann,
Kay Fisker og C.F. Møller. Det antager, at det er sidstnævnte herre på maleriet her i Vandrehallen. Jeg kan godt lide, at han er foreviget i “arbejdstøjet” med skitseringer af de mange bygninger i baggrunden. Havearkitekt
C. Th. Sørensen har anlagt den smukke park omkring de mange gule bygninger.

Solur
I Solgården kan aflæses både sommer- og vintersolhverv og klokken (!)
på det imponerende solur.  Tæl kun de lyse timer 🙂 

Hvis disse mure kunne tale 🙂

(fortsættes)

Dette indlæg blev udgivet i Familie, Glade dage og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Århus Universitet

 1. Morfar skriver:

  Nøøj kulturelle Lupo

 2. Erik Hulegaard skriver:

  Scient-pol-studiet? Arkitekturen bliver glimrende visualiseret i glimt af blogejeren, herunder det herlige solur.

  “Turkish delight” nydes af mange, dog de færreste indbyggere i EU. Konfliktløsning (ex. kurdere) i samme land foregår primært ved den østlige grænse, hvorimod den fantastiske euroasiske millionby i Bosporus danner et muligt brohoved mellem to verdens-kulturer. Sidstnævnte er vist mere end bekendt for den ældste tvangsarving 😉 !!!!

 3. lupo3l skriver:

  Sææl, morfar 😉

 4. lupo3l skriver:

  @Erik: Sci-pol studie? Tæt på, Erik!
  Vi gamle nåede ikke at aflægge besøg, da hun læste i Istanbul. Det var på grund af uroligheder på det hjemlige (arbejds)marked, husker du? Heldigvis kunne vi lægge en december-ferie på det dejlige Cypern, mens hun praktiserede der. Hvad bliver det næste mon 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *