Trapholt 2. del :)


Vores besøg på Trapholt var lige midt i (æble)høsten, og der var smagsprøver fra æblehaven. “I gamle dage” kunne man abonnere på æbler og få leveret en kasse indholdende 20 Kg fra området Trappegården – en gang om ugen, hver 14. dag, eller en gang om måneden.
Hvem sagde, at “Aarstiderne” er en nyhed? 🙂

Lupo skulle dog ikke nyde noget æble,
og slet ikke friste Lupo-manden med ét 😉 


Andre havde “bare” lavet en pyramide af æblerne og malet dem
“olie på lærred”

Her Steffen Jørgensen. Det er f**** uhyggeligt.  

 


Trapholt har netop fejret 20 års jubilæum og udstiller ting fra 80’erne. Hvem husker denne her? Og med båndstation… *suk*

 

 
Der var nu tid for “om”visning til Arne Jacobsens Kubeflex-sommerhus. Det er et interessant eksperiment, som desværre ikke slog an i sin tid.
Kuberne (på 10 kvadratmeter) var først i 70’erne tænkt som moduler til et helårshus, som man kunne erhverve sig efterhånden som man fik råd (og behov) og på den måde udbygge og ændre sit hus med tiden. Da markedet viste sig ikke at være modent til “eksperimentet”, brugte arkitekten udstillingshuset som sommerhus i mange år, indtil Trapholt fik mulighed for at købe, renovere det og flytte det til Kolding.

Jeg ønsker mig en brændeovn som den der! Den kan fodres inde- og udefra. Jeg tvivler bare på, at forbipasserende på fortovet udenfor mit (by)hus gider lægge brænde på 🙁

Jeg ønsker mig et sommerhus med dén udsigt! *suk*
(drømt inde fra soveværelses-kuben i Kubeflex-huset)

Der var låg på køkkenskufferne! Alt udstyr og interiør er naturligvis Arne Jacobsens eget design.


Skulle man også ønske sig sådan én? Naaahhh… Den giver nok for lidt fra sig i forhold til prisen. (og det lykkedes mig ikke at åbne) Men jeg kan oplyse, at jeg nu har siddet i både Ægget og Svanen! I begyndelsen blev de dyre stole stjålet fra Kubehuset, så man måtte anskaffe nye eksemplarer og bære disse frem og tilbage fra hovedbygningen hver dag. Det blev for besværligt, så i dag er Svanen og Ægget desværre lænket sammen og til gulvet i Kube-sommerhuset.

NU ønsker hun sig bare en kop kaffe… 😉

Dette indlæg blev udgivet i Fridage og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Trapholt 2. del :)

 1. Erik Hulegaard skriver:

  God billed-kavalkade fra Arne Jacobsens kubeflex-hus. Er man til klassisk dansk møbelarkitektur, er et besøg afgjort et “must”.

  Hr. Lupo har igen fanget stemningerne samt Lupo med briller og de langskaftede, ligesom Lupo selv i ægte krydstogt-fortællestil forstår at flette forskelligartede indtryk sammen 😉

 2. lupo3l skriver:

  Tak, tak.
  Hehe “Lupo på hæle” minder mig om et skilt jeg så:
  “High heels put your ass on a pedestal – where it belongs”
  (Veronica Webb)

  Det er et dejligt lille sted. Selvom min familie boede i Kolding i en periode, har jeg ikke besøgt Trapholt før.

  Fortsættelse følger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *